• Tel.: +36-27/315-050
  • Cím: 2600 VÁC, Szent László út 7.

KISS NORBI ÉS A GUMI-CONTROL NAGYSZERŰ SIKERE SZLOVÁKIÁBAN!

KISS NORBI ÉS A GUMI-CONTROL NAGYSZERŰ SIKERE SZLOVÁKIÁBAN!

  • 2017 július 18

Négy futamból három dobogó - két első hely és egy harmadik -, ez a hétvége mérlege Kiss Norbert kamionversenyző számára az ETRC Kamion Európa-bajnokság ez évi negyedik versenyhétvégéjén, a Szlovák Nagydíjon.


Ehhez a sikerhez Norbi egyedül kevés lett volna, kellett hozzá egy csapat, hogy az egykori mosodás Minarik Edét idézzük. Ebben a remekül teljesítő team-ben ott volt a Gumi-Control szervizvezetője Csókás Péter is, aki természetesen a gumiabroncsok tökéletes állapotáért felelt.

- Korábban már dolgoztam együtt Norbi csapatával, aztán jött az átalakulás és most ismét meghívást kaptam - magyarázza a gumiabroncsok szakértője, Csókás Péter.

- Minek, illetve kinek köszönheted ezt a kitüntetett bizalmat, hisz ha jól tudjuk a csapatban a versenyző Kiss Norbert és te vagytok csak magyarok, a többiek mind németek?

- Saját cégünknél a Gumi-Controlnál rengeteg jó és hasznosítható tapasztalatot szereztem ezen a téren, melyet szívesen osztok meg másokkal is, főleg az ő kedvéért. Jó barátok vagyunk, ha Norbi kér, mindig a rendelkezésére állok, hisz tudom, számít a segítségemre, ha kimagasló eredményeket szeretne elérni, márpedig ez a célja. Összesen négy futamra és az azt megelőző időmérőkre kellett felkészíteni a versenykamiont, ami nem kis feladat. Norbi rögtön az első időmérőn nyomatékosította, ki az úr a háznál, amikor nagyszerű, 2:42,770-es köridővel magához ragadta a pole-pozíciót a hetvennyolc méter híján hat kilométeres diósförgepatonyi Automotodróm Slovakia Ringen.

És ha már ott volt, rajt-cél győzelmet aratva fel is állhatott a győzelmi emelvény legmagasabb fokára még szombaton. Az aznapi második versenyen már nem sikerült mindezt megismételnie, ám ez sem szegte kedvét, vasárnap ismét egy első és egy harmadik hellyel vigasztalódhatott Magyarország első számú kamionversenyzője.
- Ezen a hétvégén úgyszólván minden összejött és ez egy technikai sportágban nem kis dolog - folytatja Csókás Péter.

- Minden alkalommal kiválóan sikerült a gumiabroncs nyomás beállítása, mert tudni kell, itt mindenki azonos gumikkal versenyez, a nyomás helyes eltalálása mindennek az alfája és az omegája. Így aztán nagyszerű volt a tapadás, ami az ilyen gépmonstrumok tekintetében kiemelten fontos. Remekül dolgoztunk együtt, nem okozott gondot alkalmazkodnom a német precizitáshoz, mindenki pontosan tudta, mi a feladata és nem utolsósorban Norbi is a spiccen volt, melyet az eredmények is bizonyítanak. 
Augusztus utolsó hétvégéjén már a Hungaroringen üdvözölhetjük Kiss Norbert csapatát a Magyar Nagydíjon, ahol természetesen ott lesz a Gumi-Controltól Csókás Péter is.

Jaberits Zsolt