• Tel.: +36-27/315-050
  • Cím: 2600 VÁC, Szent László út 7.

NE IDEGENKEDJÜNK TŐLE: A HÓLÁNC ÉS AMIT RÓLA TUDNI KELL

NE IDEGENKEDJÜNK TŐLE: A HÓLÁNC ÉS AMIT RÓLA TUDNI KELL

  • 2022 december 19

Sokan már ősz végén elkezdik böngészni az időjárás-előrejelzéseket, hogy vajon lesz-e fehér karácsonyunk, beterít-e mindent a pihe-puha hó. Még többen a téli szünetben indulnak hosszú túrára, kirándulni, síelni, hódolni a téli sportoknak.


A téli utazások tervezésekor fontos, hogy a biztonságra is figyeljünk. Ennek egyik alapja, hogy felkészítsük a járműveinket a tél kihívásaira, a téli gumi mellett pedig érdemes beszerezni a hóláncot is. Sok helyen kötelező a használata, nagyobb havazások idején az sem kizárt, nélküle át sem léphetjük a célország határát, de ha olyan helyre utazunk, ahol nem az, akkor sem árt, ha van nálunk, hisz bármikor nagy hasznát vehetjük egy ilyen segítségnek a havas utakon.

Az egyik legszélesebb kínálattal a König, egykori Thule rendelkezik. Különböző felrögzítési módokkal gyártanak hóláncokat személyautók és összkerék-meghajtású autók számára egyaránt, de aki kishaszongépjárműve vagy akár lakóautója számára keres, az is sikerrel jár. Olasz márkáról van szó, a tervezés fókuszában a biztonság és a funkcionalitás áll, de nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetre, a dizájnra is. Mindezek mellett ezek hosszú élettartamú hóláncok, melyek több értékes szakmai díjat is bezsebeltek már.

Fontos, hogy a hóláncot még elakadás előtt kell felszerelni az autóra! Javasoljuk indulás előtt kipróbálni, hogyan kell a gumira felhelyezni. A König hóláncok felszerelése egyszerű  és gyors, de azért ezeket sem árt begyakorolni otthon, hogy éles helyzetben sokkal gördülékenyebben menjen. A hóláncot mindig a meghajtott kerékre kell felszerelni, és fontos, hogy ha száraz, hómentes útra érünk, azonnal le kell venni, ha ezt nem tesszük meg, az károsíthatja a láncot, a gumit, de a futóművet is! A hólánccal maximum 50 kilométer/órás sebességgel szabad csak közlekedni!

Bőséges a kínálat hóláncokból, de ajánlott, hogy a vásárlás előtt kérjük ki szakember vélaményét.

A König kínálatában többféle hóláncot találunk, ezek egyike az Easy-Fit CU-9, ami egy könnyen felszerelhető hólánc, ami megjelenésében és technológiájában is innovatív. Önfeszítő és gyorskioldó rendszerrel rendelkezik, nagyon jól tapad a jeges és havas felületeken is, kényelmes vezetési élményt kínál. Felülről lefelé kell felszerelni, köszönhető ez a belső merev ívnek. Valóban gyorsan és könnyen felszerelhető, kis gyakorlattal akár 15-20 másodperc alatt fenn is van.

A K-Summit is egy megbízható hólánc személyautókra, melyet oldalról lehet az abroncsra szerelni, elegáns és modern kialakítású lánc, ami szintén maximális tapadást nyújt havas és a jeges felületen egyaránt.

A világ legvékonyabb hóláncaként ismert a CK-7 modell, amit olyan autókra ajánlanak, melyekre nehéz felszerelni a hóláncot, de ugyanígy jó választás lehet a CS-9 és CS-10 hólánc is, melyek önfeszítők és automatikus kioldóval rendelkeznek.

Keményebb terepre tervezték a CL-10 láncot, amely megerősített jégtörő felületével biztonságot kínál, emellett a kiemelkedő teljesítényhez hozzájárul az automatikus feszességszabályozás és természetesen ez is egy könnyen felszerelhető hólánc.

A Gumi-Control váci szervizében több méretben is rendelkezésre áll hólánc, de amennyiben nem találna az igényeinek megfelelőt, azt természetesen rövid határidőn belül beszerezzük Önnek! Érdeklődjön telefonon (+36 27 315 050), írjon e-mailt (vac@gumicontrol.hu) vagy küldjön üzenetet a Facebookon (www.facebook.com/gumicontrol).